Tetapkan traffik harian 300UV dan keatas

Assalamualaikum

Setiap blogger pasti mengimpikan traffik blog mereka yang memuaskan, tetapi bagi blogger yang sudah menempah nama di arena blogging, sudah tidak perlu risau dengan traffik kerna, mereka telah pun mendapat tempat dihati pengunjung tetap atau baru.

Tetapkan traffik harian 300UV dan keatas

So untuk itu, aku mencadangkan korang memastikan blog korang sentiasa mendapat traffik yang ideal, iaitu tidak kurang dari 300UV dan keatas. Memang susah untuk kita perolehi traffik yang sebegitu, sekurangnya tetapkan traffik harian korang adalah sebanyak 300UV, dan mungkin juga ada hari tertentu traffik korang boleh mencecah 4++ dan ke atas.

Tips stabilkan traffik 300UV dan ke atas.
  1. Update entry sekurangnya sehari 1 entry
  2. Mengetahui keyword semasa di engine pencarian
  3. Mendapatkan pengunjung tetap blog [..klik sini]
  4. Blogwalking dan komen sesama blogger
  5. Ping setiap entry di engine pencarian [..klik sini]
  6. Tajuk entry yang menarik
  7. Loading blog yang ideal [..klik sini]

Sebenarnya bagi lagi tips yang korang boleh pakai, terpulang pada individu dalam menarik pengunjung masing-masing. Tapi mengikut dari apa yang aku kaji, keyword terhangat adalah kunci utama penerimaan traffik blog yang mencanak.

Kalau buat masa sekarang keyword yang paling hot adalah drama setia hujung nyawa dan drama sehangat asmara. Tapi untuk blog infomasi, mereka akan menitikberatkan live streaming bola sepak. Aku rasa korang sendiri pun tahu keyword semasa kan, sebab apa yang korang minat, itulah yang orang lain pun suka.


  
8 Komentar untuk "Tetapkan traffik harian 300UV dan keatas"

menarik.. plg best bermain dgn keyword...

macam mana nak tahu keyword terkini?

@the tempo of life keyword terkini tue mcm topik terhangat yg diperkatakan, tp bukn bermaksud gosip artis. cth mcm rebat BR1M, ramai yg cae. & skrg drama seti hujung nyawa. ramai owg search.. mudh je kan

perghh mantap :) nice tips ikaa

weeew keren tuhh saya belom pernah pengunjung sampai sebanyak gitu mantap bro kunjungan baliknya ya www.naufalthedarkness.blogspot.com

Nice try...sbb tips yg awak bg sama mcm kat blog lain..camana pun awak ada usaha atleast utk berkongsu ilmu dgn blogger baru... ;)

@Fauzi Blues semua akan guna cara yg sama... & sy pulak blja dr cara tersebut

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info