Percutian menarik ke Cambodia lebih Islamik

Assalamualaikum


Menyingkap sejarah kota lama Cambodia

Jika ditanya kenapa anda perlu datang ke Cambodia maka inilah jawapan pertama untuk persoalan tersebut. Cambodia terkenal sebagai sebuah negara yang penuh dengan tinggalan sejarah seperti kota lama - Angkor Wat, Toul Sleng Museum yang dahulunya merupakan sebuah sekolah namun ia dijadikan sebuah penjara oleh Rejim Pemerintahan Pol Pot dan terletak di tengah bandar Phnom Penh.

Killing Field juga merupakan salah satu tempat tumpuan pelancong jika datng ke sini. Dimana Killing Field ini dahulunya lokasi Pol Pot dan askarnya menyerang orang kampung dan melakukan pembunuhan beramai-ramai tanpa belas kasihan. Dan jika anda datang tidak sah jika anda tidak singgah ke Danau Tonle Sap kerna di sini terkenal dengan sumber perikanan dan merupakan danau tersebar di Asia Tenggara.

Walaupun negara ini tidaklah sekaya mana pun tapi ia telah berjaya menarik ramai pelancong dari serata dunia. Jadi jangan hairan jika anda kesini dan terlihat ramai pelancong dari Benua Eropah dan Amerika kerna mereka ini suka menyingkap sejarah lama yang ada di sini. Lambakan pelancong ini telah menyumbang kepada ekonomi Cambodia. Malah kini Night Market di Siem Reap semakin mendapat tempat di hati penggunjung. Dan saya cadangkan di sini tempat terbaik untuk anda mendapatkan cenderahati untuk dibawa pulang kerana harganya sangat murah dan ukirannya sungguh kreatif sekali.

Tips mudah melancong ke Cambodia

Bila kita melancong secara kumpulan kecil pasti harganya agak mahal bukan, malah timbul pula kerisauan dalam hati sama ada penunjuk arah itu boleh dipercayai atau tidak kan. Kami penuntut UITM sering melakukan aktiviti kemasyarakatan di luar negara dan kami menggunakan khidmat Ustaz Yahya Cambodia, dimana beliau adalah individu yang menguruskan pakej pelancongan di Kemboja.

Layanan yang beliau berikan 100% terbaik dan group kami bebas mengikut kehendak perjalanan kami. Maksudnya anda yang akan aturkan segala tempat yang ingin dikunjungi. Jadi melancong melalui beliau lebih Alhamdulillah selamat dan anda boleh tawar menawar harga tanpa sebarang deposit. Kata mudah sampai sana baru bayar.

Anda boleh hubungi Ustaz Yahya Cambodia di :-
Lebih Mudah Lebih Murah Lebih Islamik
Inilah pakej terhebat yang beliau tawarkan untuk anda, jika anda pergi secara kelompok ramai, InsyaAllah beliau akan berikan harga yang lebih murah. Jangan risau beliau fasih berbahasa Melayu okey ~


Jika saya diberi peluang, sudah tentu ingin sekali menyertai travel ini untuk kali kedua. Buat para blogger, ayuh sertai Contest Kembara Kemboja dan hadiah yang lumayan RM2000 menanti anda.
 
Hadiah Tempat pertama : Wang Tunai Bernilai RM700
Hadiah Tempat Kedua : Wang Tunai Bernilai RM500
Hadiah Tempat Ketiga : Wang Tunai Bernilai RM300
Hadiah Saguhati 1 : Wang Tunai Bernilai RM100
Hadiah Saguhati 2 : Wang Tunai Bernilai RM100
Hadiah Saguhati 3 : Wang Tunai Bernilai RM100
Hadiah Saguhati 4 : Wang Tunai Bernilai RM100
Hadiah Saguhati 5 : Wang Tunai Bernilai RM100

Untuk sertainya hanya pergi ke Contest Kembara Kemboja dan cerita sedikit sebanyak tentang contest tidak kurang 300 patah perkataan. Selamat mencuba.


Anjuran
Contest Kembara Kemboja dianjurkan oleh Blog.Azri Johan dan ditaja oleh Syarikat Cambodia Muslim Holiday & Travel. Hadiah lumayan bernilai RM 2000 bakal menjadi milik para pemenang. Anda dijemput untuk menyertai contest mudah ini.
5 Komentar untuk "Percutian menarik ke Cambodia lebih Islamik"

wahh.. murah pakej dia. Bolehlah rancang bercuti nanti hehe

Kemboja sebuah negara yang banyak sejarahnya yang unik dan menarik untuk dilawati.

Terima kasih banyak atas penyertaan dalam contest ini.

entri yang menarik ni .
Semoga berjaya :)

bilalah ada peluang nak gi sana ye..

teringin jugak nak pergi kemboja. InsyaAllah akan pergi jugak nanti. hihihi. Btw, semoga berjaya..

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info