Cara Mudah Submit Blog ke 20 Enjin Carian

Assalamualaikum

Cara Mudah Submit Blog ke 20 Enjin CarianBanyak blogger yang merungut blog lambat diindeks. Tidak terkecuali juga aku dahulu. Jadi jika mahu blog kesayangan anda berada di enjin carian seperti Yahoo, Google, Bing, anda perlu menghantar url anda dengan kadar segera. Cara mudah hantar blog ke 20 enjin carian adalah dengan menggunakan Free web submission. 

Mungkin ada antara kita pernah melihat, tapi tak tahu pula apa kegunaannya. Perkhidmatan ini adalah mempercepatkan dan memudahkan anda untuk mengindeks entri anda di enjin carian secara percuma dan tanpa perlu sebarang pendaftaran keahlian. Anda bebas menggunakannya bila-bila masa sahaja.

Cara Mudah Submit Blog ke 20 Enjin Carian

Adakala artikel anda bila ditaip di enjin carian tidak muncul sebab google boots tidak menyedari kewujudan artikel anda. Sebenarnya anda tak perlu pun sebarang teknik SEO, andainya anda tidak terlepas untuk submir artikel anda di ruangan tersebut. Salah satu cara Google mendapatkan link anda adalah melalui backlink yang anda letak di laman website tersebut.

Cara Mudah Submit Blog ke 20 Enjin Carian


Jadi, di sini saya mudahkan anda untuk mengindeks entri yang diterbitkan di 20 enjin carian utama. Kalau rasa malas nak buka link itu, masukkan saja link entri anda dalam ruangan yang disediakn dan terus klik submit your site. Mudah kan?


5 Komentar untuk "Cara Mudah Submit Blog ke 20 Enjin Carian"

this is awesome.. sangat.. rasa mcm pernah nampak.. tapi tak tahu apakah..
now i know.. :D Thank you so much.. :D

Perkongsian yang sangat berguna.. Dulu selalu guna benda tu tapi sekarang macam malas da nak guna .. huhu

Perkongsian yang sangat berguna.. Dulu selalu guna benda tu tapi sekarang macam malas da nak guna .. huhu

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info