Viral Gadis Penebar Roti Canai Kedah

Assalamualaikum

Viral Gadis Penebar Roti Canai KedahSiapa dah baca kisah disebalik viral gadis penebar roti canai Kedah ni? Kalau belum, maka boleh baca kisahnya diruangan entri ini.. Kehadiran gadis "mat saleh" menebar roti canai menjadi tarikan pengunjung ke warung tersebut.

Gadis Itali yang bernama Chantal Viola, berusia 17 tahun tiba-tiba menjadi bualan apabila gambarnya di sebuah warung roti canai dimuatnaik ke laman sosial. 


Viral Gadis Penebar Roti Canai Kedah

Viral Gadis Penebar Roti Canai Kedah

Sejak dimuatnaik dan menjadi viral di laman sosial facebook, Chantal Viola dikenali sebagai gadis penebar roti canai. Menurut beliau, kehadirannya di warung milik bapa kepada rakan baiknya di Alor Setar Kedah, adalah untuk membolehkan dia belajar dan berkomunikasi dengan masyarakat tempatan.

Chantal merupakan pelajar sebuah sekolah sains, Liceo Sciemtifico Statale Democrito, Rome, Itali. Dan dia sedang mengikuti program pertukaran pelajar anjuran Yayasan Antarabangsa Malaysia (AFS) dan ditempatkan di Sekolah Menengah Teknik Alor Setar. 

Apa yang menarik tentang gadis Itali ini, di mana beliau bekerja dengan memakain tudung, dan ada kala berbaju kurung ke sekolah. Hoho... Gadis mat saleh kalau pakai tudung hitam memang cantik, dahla mereka putih melepak. 

Untuk mengetahu lebih lanjut lagi mengenai gadis penebar roti canai Kedah, boleh baca di sini - Bernama. Laman sosial sekarang, lebih pantas dari wartawan, ada saja info terus jadi viral. Huhu..

0 Komentar untuk "Viral Gadis Penebar Roti Canai Kedah"

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info