Ping My URL Ke 1600 Website Dengan Mudah


Ping My URL ke 1600 website dengan mudah. Wow... banyak tu. Mempromosi blog adalah satu kepentingan untuk memperkenalkan sesebuah blog itu kepada pembaca. Tapi kalau nak hantar satu persatu secara manual, ke semua group facebook atau website makan masa juga kan. Apatah kali, entri yang terbitkan pun guna auto publish... Hurmm, memang rencah la jawapnya.

Jadi di sini aku nak kongsi satu laman web yang akan membantu blogger untuk mengantar URL blog ke 1600 website ternama yang mempunyai ranking tinggi dengan mudah. Tak sampai 10 minit, URL anda dah siap dihantar. Mudah kan?

Ping My URL Ke 1600 Website Dengan Mudah.

Ping My URL Ke 1500 Website Dengan Mudah


Ohoo... sangat menarik. Ini adalah cara termudah untuk mendaftarkan URL blog anda ke daftar pencarian website terkemuka seperti Google, Yahoo dan juga Bing. Caranya adalah menerusi - Ping My URL. Apa yang perlu anda buat adalah masukkan URL blog ke dalam kotak yang disediakan kemudian tekan ping. Dan ianya akan menghantar ke 1600 website.. cuma makan masa sikit laa. Tak apa kan?

Kelebihan dari Ping My URL adalah :
  1. Menghantar Url blog anda ke lebih 1600 website ranking tinggi
  2. Servis yang percuma
  3. Hanya dengan satu klik ke semua website
  4. Dapat melihat senarai websita yang berjaya di ping
  5. Tiada sebarang pengisian maklumat, hanya masukkan url blog sahaja.
Syaratnya Jangan Refresh

Semasa proses menghantar dijalankan, sebaiknya jangan sesekali refresh page tersebut supaya penghantaran url berjalan dengan lancar. Anda dapat ping percuma, laman web mereka semakin bernilai jika bila pengunjung makin bertambah.

Oh ya... ini juga salah satu teknik untuk mengurangkan bounce rate blog anda. Cuba lihat entri ini - 5 rahsia rendahkan kadar bounce rate.

Okep. Aku dah tunjuk, sekarang anda pula lakukan. Selamat mencuba.


2 Komentar untuk "Ping My URL Ke 1600 Website Dengan Mudah"

senang la kalau mcm tu.. tak payah buat satu satu

jimat masa dn tenaga lah kalau mcm gini... InsyaAllah kejap lagi try buat...

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info