Cari Duit Dengan Bisnes Fotografi

Cari duit dengan bisnes fotografi. Saya pun ada juga keinginan nak buat partime fotografi. Apa yang perhatikan, sejak di zaman universiti lagi ramai rakan-rakan sekelas yang cari duit sampingan dengan buat fotografi pertunangan, outdoor, birthdays party... Memang hebat jugak income yang mereka dapat. Dari naik motor ke kuliah terus bertukar kepada kereta. Walaupun kereta terpakai, tapi berbaloi sangat sebab atas usaha sendiri.

Setiap hujung minggu mereka akan keluar untuk selesaikan tempahan photoshoot. Kemudian edit gambar dengan photoshop untuk nampak lebih cantik gambar tu. Dari seorang dua pelanggan, terus dapat berbelas-belas customer. Asalkan ada minat dan mahu berusaha. Sekarang saya tengok di facebook, mereka dah buka kedai gambar sendiri. Wahhh! dari minat terus jadi kerjaya kan....

Hmm.. agaknya bila saya pula nak jadi begitu. DSLR pun tak ada lagi.... Hehehe.

Cari Duit Dengan Bisnes Fotografi

Ya. Zaman sekarang minat boleh sumber pendapatan, asalkan tahu caranya. Sebab bisnes fotografi ini boleh jadi satu bisnes yang sangat menguntungkan. Kenapa saya kata begitu? ...cuba lihat setiap majlis perkahwinan pasti akan sewa photographer, tak cukup dengan tu.. sewa pula untuk pra-wedding.. haa. sekarang tunang pun dah mini pelamin, dah semestinya akan ada mini photographer. Kat situ dah nampakkan bisnes fotografi ini sangat menguntungkan. Tak rugi pun.


Jadi lebih tepat lagi bisnes fotografi ini adalah peluang untuk cari duit sampingan. Zaman univeristi bukan lagi masa untuk minta duit mak bapak, tapi zaman kita berdikari cari duit poket sendiri. Saya dulu pun kerja partime di koperasi... almaklum laa tak pandai sangat photoshoot. Hehehe...

Peluang perniagaan ni banyak, jadi gunakan minat anda yang suka ambil gambar sebagai peluang untuk cari duit. Dengan adanya kamera, anda mampu jana pendapatan sampingan RM 500 hingga RM 3000 sebulan.

Tak mustahil tu...

Tambahan lagi jika anda merupakan lepasan SPM atau fresh graduate yang masih tercari-cari kerja yang sesuai, mungkin ini peluang terbaik untuk anda dapatkan income. Paling tidak pun boleh beli motor, IPhone atau bayar pinjaman PTPTN setiap bulan. Apa salah mencuba bisnes yang mudah dan mampu memberi pulangan pendapatan yang baik... sekurang-kurannya RM600 sebulan. huis... banyak juga tu.

Ada beberapa sebab mengapa bisnes fotografi sangat mudah buat duit
  • Permintaan pasaran yang luas
  • Sangat menguntungkan
  • Kerja yang fleksible 
  • Tak perlu modal yang besar
  • Sekarang ini kurang jurufoto
  • Bisnes untuk sesiapa saja
Jangan blur dulu... kalau anda tak tahu macam mana nak buat bisnes fotografi. Haa... sini saya berikan panduan dan rujukan untuk mulakan bisnes fotografi tanpa modal besar.. tanpa studio.. tanpa perlu pejabat tapi keuntungan yang besar anda terima.

Cuba baca ebook bisnes fotografi, hasil tulisan pakar-pakar fotografi yang berjaya dalam minat mereka - Cari duit dengan bisness fotografi.


Panduan bisnes fotografi ini akan membimbing anda langkah demi langkah sehingga anda berjaya. Anda hanya perlu baca dari A sampai Z.. kemudian lakukan secara pratikal dari satu peringkat ke peringkat yang lebih baik mengikut kemampuan anda.

Lagi cepat baca... lagi cepat buat duit..


0 Komentar untuk "Cari Duit Dengan Bisnes Fotografi"

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info