Fenomena : Transit Planet Zurah melintasi Matahari Vs Air Laut Pasang Besar

Assalamualaikum !~


Hari ini 6 Jun 2012, satu fenomena aneh yang jarang berlaku mengejutkan rakyat malaysia iaitu kejadian transit planet zuhrah melintasi matahari, yang berlaku sekitar 6.59am pagi tadi. Cuba lihat gamabr di bawah ini.

blog 

Fenomena ini boleh dilihat di Pantai Pulau Mabul, Sabah. Fenomena seperti ini akan berlaku sekitar jam 6.59am dan berakhir pada 12 tengahari. Dimana saiz planet Zuhrah menyamai bumi, apabila melihatnya dalam "bulatan hitam kecil" melintasi matahari permukaan matahari. - FotoBernama.

Selepas Berlakunya fenomena dia atas, penduduk di dipinggir laut yang merasai detik cemas apabila berlakunya fenomena air pasang besar jarang sekali berlaku, walaupun adakalanya air pasang tetapi tidaklah sebesar hari ini.

blog

blog

blog

blog


Kejadian ini di rakam Choy Crazzy iaitu sekitar pukul 1 ke atas. Gambar-gambar ini di ambil di Kampung Sungai Padang, Simpang Empat, Perlis. Peningkatan air laut yang besar ini mengakibatkan rumah-rumah penduduk sekitar , ditenggelami air. Untuk lebih jelas korang boleh lihat video di bawah ini.5 Komentar untuk "Fenomena : Transit Planet Zurah melintasi Matahari Vs Air Laut Pasang Besar"

patutler area aku ade flooding. teruk plak tu..

subhanallah, amazing natural phenomena, thanks for sharing :D

malam td tunggu berita nak tgk pasal ni la..bleh plak tertido..
Maha Suci Allah yg mengatur segala2nya

Kebesaran Allah...
jarang dapat tengok

makneng follow kamu ika..
salam kenal..=)

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info