Buat fanpage facebook

Assalamualaikum!~

Fan page merupakan satu bentuk landing page yang mewakili perniagaan atau organisasi. Ia berbeza dengan Facebook profile yang terhad kepada individu sahaja. Apa yang menariknya fanpage ni sesiapa yang LIKE page  akan menerima update daripada fan page tersebut sebagai newsfeed. Apa yang dipost di fan page akan muncul di Wall mereka yang menjadi fan kepada fan page tersebut. Fan page ini berbeza dengan Group ini kerana Group lebih terhad kepada ahli Group sahaja. Satu lagi fan page tidak mempunyai limit  dalam mengumpul fan.

Fan page kini  diindex oleh Google dan fan page yang dibina mengunakan keyword optimization telah mendapat tempat dalam enjin carian Google. Satu lagi fan page ini mudah menjadi viral sebab iaitu dengan LIKE sahaja tanpa perli Sign Up. Kini fan page telah menjadi medium kepada orang ramai untuk menjual produk dan perkhidmatan mereka di Facebook dengan mencipta pelbagai jenis fan page.

sumber : akuchey.com 
 

1. Log in facebook > Create a page

2.Lepas itu korang nampak macam gambar bawah ini

nur ikaa

3. Pilih yang band or product untuk kita yang blogger ini.

4. Masukkan category dan nama produk korang.

nur ikaa

5. Bila dah setel, klik get started dan akan jadi seperti dibawah.

nur ikaa

6. Korang ikut segala step yang diminta sampai akhirnya jadi begini.

nur ikaa


7. Siap.

notakakitanganku : "korang mintalah sahabat handai, like fanpage korang, barulah bertambah ramai, macam ikaa minta orang ikhlas je like :) "
1 Komentar untuk "Buat fanpage facebook"

wah!
nak buat jugak la nanti!

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info