Tambah ruang add a gadget atas header

Assalamualaikum!~

nur ikaa


Ada sesetengah blogger, tidak suka meletakan iklan nuffnang dalam edit html, tapi dia letak code tersebut dalam ruangan add a gadget. Hah korang pasti hairan kenapa, dorang ada ruang add a gadget, sedangkan korang xde. Sebenarnya, korang boleh je bagi ada tapi kena ikut step ini dulu. Nak tahu, cuba scroll ke bawah ini.


1. Dashboard > Design > Edit html > Tick widget expand

2. Search code dibawah ini. ( ctrl f )

<b:section class=

3. Lepas itu, korang akan kelihatan code seperti dibawah ini.

<b:section class='header' id='header' maxwidgets='1' showaddelement='no'>

4. Then korang delete code yang korang jumpa itu tadi, gantikan dengan 
    code ini.

<b:section class='header' id='header1' preferred='yes'>

5. Preview dulu, pastikan tiada error baru save.


notakakitanganku : Kalau xde code macam no 3, maaf xdapat ikaa nk tolong :)
6 Komentar untuk "Tambah ruang add a gadget atas header"

setengah templete xley pakai kalau tukar "no" dengan "yes"..tue bg cmne sume leh pakai

thanks iqa.... dah byk kali cari tutorial cam nie...

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info