Mengapakah Alexa no data bila berdomain ?

Assalamualaikum!~


Hye korang, rasanya lama ikaa tak menaip kan. Sebelum nie, ikaa just buat auto publish, maklumlah ikaa dah mula sibuk dengan assigment, study, kuiz dan sebagainya. Sampaikan ikaa xsempat langsung nak menaip. Tapi ikaa xpernah laa miss untuk jenguk-jenguk blog nie, kang xpasal-pasal jadi sarang buaya pulak kan. 

Korang ada rasa kelainan tak bila masuk blog ikaa?

Ye betul kalau dulu " http://bakul2011.blogspot.com " kan, tapi sekarang dah ringkas dan padat dengan " www.bakul2011.com ". Alhamdulillah akhirnya impian ikaa untuk memiliki domain sendiri sudah pun termakbul. Terima kasih kepada Master Amir yang bertungkus lumus siapkan domain ikaa sampai pukul 3 pagi. Uishhh memang the best laa si Amir nie kan. Kebetulan pulak, blog ikaa masa tue mantenance in progess. So terpaksa tunggu berhari-hari baru boleh buat.

Tapi sedihnya ikaa punya Alexa rank no data dan sekarang barulah ada tapi banyak dari dulu.

Mengapakah Alexa no data bila berdomain ?

Ikaa pun cuba search " Mengapakah Alexa rank no data "

Dan jawapannya : Sebab ikaa perlu daftar kan semula blog nie ke search engine, untuk pastikan linknya akan di indeks semula, dan selepas ikaa daftar blog di search engine. Alhamdulillah Alexa rank sudah pun mengeluarkan rank nya, walaupun agak besar.

Akhir kata ikaa nak minta maaf kerna selepas ini, ikaa mungkin jarang untuk update blog, walaupun blog nie masih lagi panas berdomain, tapi apa kan daya, tanggungjawap ikaa sebagai student lebih penting dari partime blogger. So kepada korang yang xjemu-jemu untuk singgah blog ikaa, terima kasih ye. Bila ada masa ikaa pasti balas kunjung korang.

6 Komentar untuk "Mengapakah Alexa no data bila berdomain ?"

nak tukar jugak domain tu tapi takut ranking jatuh..sitelink tak hilang ke?

thniah dah ad domain sendiri

mmg nak jadi otai no...pakai domain tu,..jeles ni...

pasni segala2nya akan bermula dengan zero balik.. kena kuat usaha utk dapatkan semula ranking2 yang dulu..hehehehe..

p/s : takpe.utamakan dulu mana yang penting.. :)

ahak selamat melayari dunia baru^^ teruskan^^]

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info