Bayaran PTPTN 2014 bila keluar ?

Assalamualaikum

Hanya beberapa hari saja lagi, semua pelajar IPTA & IPTS akan memulakan sesi pembelajaran untuk semestar kedua sesi 2013/2014.

Sudah pasti, rata-rata pelajar pasti sedang sibuk mencari bilanya tarikh kemasukan PTPTN bagi sesi 2013/2014 bukan. Dan ini salah satu dari keyword yang pelayar internet cari di blog aku.

Bayaran PTPTN 2014 bila keluar ?


Bila tarikh kemasukan PTPTN 2014?

Kalau menurut daripada laman web ptptn.gov.my, tarikh pembayaran bagi pelajar lama adalah selepas mereka memperoleh keputusan final exam semestar sebelumnya. Dan juga tidak menangguh pengajian semestar sebelumnya.

Tapi, kalau diikutkan dari pengalaman aku seperti semestar-semestar yang lepas, wang pembayaran akan dihantar ke pihak bendahari universiti terbabit untuk proses pemotongan bagi yuran pengajian anda. Selepas itu, barulah pihak bendahari akan masukkan ke akaun bank anda.

Selalu, mereka akan masukkan selepas korang dah start kuliah, bukan apa... kalau mereka masuk awal, sudah tentu korang pun habiskan awal. Itu pun kalau ikut universiti aku la..

Apa pun, tak payah susah hati, duit tu duit korang macam mana pun mereka tetapi bagi. Sebab nanti korang anda bayar balik.

1 Komentar untuk "Bayaran PTPTN 2014 bila keluar ?"

wah nampaknya ada yang dah tak sabar menanti bayaran ptptn tu dah...

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info