CPUV (Cost-per-unique-visit) Campaigns bulan December

Assalamualaikum

Sungguh tidak ku sangka, CPUV untuk Iklan bulan december sangatlah tinggi berbanding CPUV bulan Julai yang lalu. Walaupun bagi korang itu adalah amount yang sikit, tapi untuk bolehlah dari tak de langsung ye dak..

CPUV (Cost-per-unique-visit) Campaigns bulan December

CPUV dari Nuffnang yang tinggi nie datangnya dari iklan Inti Cycle 1 Degree, actually aku nie dah lama tinggalkan blog BAKUL nie bersawang, tup-tup bila buka, dapat pulak bonus dari nuffnang nie. 

Apa pun terima kasih Nuffnang !!

Apa itu CPUV (Cost-per-unique-visit) Campaigns

Menurut sumber dari blogger HasrulHassan 

"Pengiklan akan beli sejumlah bilangan trafik daripada pengunjung unik (UV) blog anda. Kempen ini akan tamat apabila kuota atau jumlah trafik UV telah dicapai. Contohnya; pengiklan dari Sony akan bayar anda untuk setiap 1 UV dengan nilai RM0.10 dengan had maksima sebanyak 500 UV atau sebanyak RM50.00 bagi 500UV sepanjang kempen berjalan.

Ada juga yang pengiklan membayar mengikut tempoh masa, katakan selama 7 hari. Selama 7 hari iklan CPUV dari Sony (contohnya) akan kekal berada di dalam blog kita. Dan pihak iklan akan bayar sebanyak mana UV yang ada ketika kempen berjalan. Andaikata UV pada masa kempen berjalan adalah sebanyak 1000, dan pengiklan bayar setiap 1 UV itu dengan nilai RM0.20. maka dapatlah income dalam RM200.


Untuk iklan ini, jika peratusan dapat capai 100% CTR, maka anda akan dapat bonus-CTR. Katakan tadi pengiklan hanya mahukan 1000 UV je untuk iklan mereka dipaparkan, tetapi semasa iklan CPUV ini berlangsung nilai UV yang hadir dalam blog adalah lebih, maka Nuffnang akan berikan bonus ini. Bonus ini dibayar oleh Nuffnang dan bukan pengiklan."

So yang belum lagi menggunakan Nuffnang boleh lakukan segera, berblogging sambil menjana pendapat, sikit atau banyak itu bukan ukuran. :)
2 Komentar untuk "CPUV (Cost-per-unique-visit) Campaigns bulan December"

tinggi..sy xberubah2..huhu

http://shafiqhashim.blogspot.com/2014/01/deretan-filem-terbaik-2014.html

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info