Siapakah Pakar SEO Malaysia

Assalamualaikum

Siapakah Pakar SEO MalaysiaSiapakah pakar seo Malaysia? Uhm.. itulah persoalan yang sering menjadi tanda tanya buat semua blogger yang sedang mendalami ilmu seo. Tidak terkecuali juga aku yang sedang mempelajari sedikit demi sedikit berkaitan seo, bermula dari pemilihan template mesra seo sehinggalah kepada pengolahan isi kandungan. Bagi aku, ilmu seo ini memang susah nak faham kalau sekadar pembacaan sahaja tanpa dipraktikkan dalam blog atau website masing-masing. Bila dah buat sendiri, baru nampak perubahan dari semasa ke semasa. Bermula dengan pemasangan meta tag.

Entri ini diterbitkan sekadar menguji kemampuan blog ini menggunakan kata kunci, "pakar seo Malaysia" untuk tersenarai di kedudukan enjin carian. Memang banyak orang Malaysia yang pakar seo, tapi kalau aku katakan siapa yang layak digelar pakar seo ini, mungkin anda tidak boleh menerimannya, kerana setiap orang mempunyai idola masing-masing yang pakar dalam ilmu seo ini bukan. 

Siapakah Pakar SEO Malaysia

Oh! ya.. apa itu seo?  seo merupakan singkatan daripada search engine optimization. Dalam bahasa mudahnya teknik untuk menerbitkan sesebuah entri atau artikel supaya boleh berada di halaman pertama enjin carian. Jika dia pakar seo, maka dia berkebolehan meletakan artikel yang terbitnya berada di halaman pertama enjin carian seperti google, yahoo atu bing.

Siapakah Pakar SEO Malaysia

Mereka ini anda boleh lihat menerusi contest seo yang dianjurkan setiap tahun. Yang terbaru contest seo yang sedang hangat berjalan di enjin carian iaitu jom aktifkan mykad dan Malaysia best blog 2015. Cuba lihat siapakah yang sedang berada di kedudukan pertama hingga 10, menggunakan google chrome.

Semua blogger mempunyai ilmu seo, tapi keberkesanan anda dalam mempraktikan ilmu itu yang perlu ditingkatkan. Jadi masih banyak usaha yang perlu kita lakukan. Perjalanan untuk menjadi "pakar seo" masih jauh lagi walau keinginan tu ada. Tetapkan target dari sekarang.

6 Komentar untuk "Siapakah Pakar SEO Malaysia"

Bilalah boleh jadi pakar SEO ni. Hish. :D

bilalah cn boleh terer seo ni..huhu

Salam singgah, malas nak fikir fasal seo ni. Ada lagi yang lebih penting, entri yang menarik dan bermanfaat..

berminat sponsor giveaway? klik sini: http://studioous.blogspot.com/2015/01/sponsor-1st-segmen-kerjaya-blogger-ipt.html , Nak join pun boleh...

Berusaha mempertingkatkan ilmu seo hari demi hari :)

wah, saye berusaha nak tingkatkan ilmu seo salam kenal mohon sudi berkomentar balik http://www.bisnisborneo.com/ ^_^

Salam singgah, malas nak fikir fasal seo ni. Ada lagi yang lebih penting, entri yang menarik dan bermanfaat.. mohon sudi berkomentar balik http://www.bisniskrakatau.com

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info