Romeo Kota - Kes Fail Kriptik

Romeo Kota - Kes Fail KriptikRomeo kota sebuah filem pertama arahan pelakon hebat Aaron Aziz. Menampilkan barisan pelakon terkenal seperti Aaron Aziz, Nabil Ahmad, Fizo Omar, Haniz Zalikha dan ramai lagi.

Filem bergenre aksi terbitan Excellent Picture Sdn. Bhd. ini mula berada di pawagam pada 8 Januari 2015.

Sedekit sedutan sinopsis Romeo Kota - mengisahkan Maria, seorang pelajar kolej yang ditemui dalam keadaan koma di tepi jalan. Hasil dari makluman yang dikeluarkan oleh doktor, Maria koma akibat menelan dadah secara berlebihan.

Romeo Kota - Kes Fail Kriptik

Romeo Kota - Kes Fail Kriptik

Untuk itu Koperal ROMI dan Lans Korporal FAKRUL ditugaskan untuk menyiasat kes tersebut. Dalam mendapatkan maklumat dan mengetahui siapa dalang di sebalik kejadian tersebut, mereka berdua telah ditugaskan secara samaran di bawah kod ‘KRIPTIK’ Mereka berdua diberi tempoh sebulan untuk menyelesaikannya.

Melalui beberapa petunjuk, mereka memasuki kolej Bestari dan Koperal Romi, menyamar selaku pensyarah dan Lans Koperal Fakrul sebagai pelajar kolej.

Pada masa yang sama, EMA, antara pelajar yang menjadi kegilaan ramai di kolej, telah menawan hati Koperal Romi dan Lans Koperal Fakrul, hingga melibatkan berlakunya cinta tiga segi antara mereka. Tetapi, ELINA pula menaruh hati dengan Romi.

Bagi Romi pula, dia mempunyai sejarah silam apabila dia sering gagal dalam perhubungan yang dijalin selama ini. Manakala bagi Fakhrul pula, dia sentiasa percaya, jodohnya akan tiba pada bila-bila masa.

Untuk melihat sinopsi penuh, sila rujuk sini - Sinopsis Penuh Romeo Kota

Filem Romeo Kota Full Movie


Untuk tontonan lanjut. Rujuk sini - Filem Romeo Kota - Kes Fail Kriptik


1 Komentar untuk "Romeo Kota - Kes Fail Kriptik"

Wahhh.. segaknyeer Aaron Aziz ber uniform polis...

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info