Simkad Rakyat 1Malaysia Dilancarkan (SR1M)

Simkad Rakyat 1Malaysia Dilancarkan (SR1M)Simkad rakyat 1Malaysia dilancarkan semalam bagi membantu golongan yang berpendapatan rendah dan sederhana dalam dan luar bandar, dalam menggunakan perkhidmatan telekomunikasi terkini.

Produk diterbitkan setelah melihat kepada kepenggunaan individu tambah nilai telefon bimbit mereke. Terutamanya golongan pelajar, yang terpaksa menghabiskan sebahagian wang PTPTN hanya untuk top up.

Untuk itu, kerajaan menawarkan produk terbaru ini dengan harga termurah dan mutu perkhidmatan telekomunikasi yang terbaik untuk rakyat.

Kadar Caj Pangilan dan SMS SR1M


Pek permulaan SR1M dijual pada harga paling murah iaitu RM5.90 seunit dan pengguna akan menerima RM5 percuma sebagai kredit permulaan serta 150mb akses internet.

Bunyinya saja dah tertarik..

Caj penggunaan SR1M

  • Caj perbualan - 8sen bagi setiap 30saat panggilan
  • Caj SMS - 8sen untuk khidmat pesanan ringkas
  • Data - 5sen bagi setiap megabait data internet yang dimuat turun ( RM17(1GB), RM27( 1.5GB) dan RM47(3GB).

Produk Simkad Rakyat 1Malaysia ini pastinya akan memberi banyak manfaat kepada pengguna atau rakyat samada secara langsung atau tidak langsung.

Antara manfaatnya ialah dengan pewujudan produk ini maka akan membuka akses golongan berpendapatan rendah terhadap dunia telekomunikasi yang terkini iaitu dengan perkhidmatan jalur lebar, 4G dan sebagainya. Akses kepada lebuhraya maklumat akan berada di hanya hujung jari selain memudahkan hubungan dua hala antara pengguna di bandar dengan penguna di luar bandar.

Simkad Rakyat 1Malaysia Dilancarkan (SR1M)

Inisiatif ini adalah merupakan hasil usaha pihak Optic Tech Sdn Bhd sebagai pengedar tunggal dengan kerjasama Clixster sebagai rakan kongsi dalam menyediakan jaringan telekomunikasi yang terkini dan mampu milik untuk rakyat Malaysia.

Simkad Rakyat 1Malaysia Dilancarkan semalam oleh Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Hasan Malek di Galeri Putrajaya Holding. 1 Komentar untuk "Simkad Rakyat 1Malaysia Dilancarkan (SR1M)"

Cool, boleh dipertimbangkan... ratenye taklah mahal sangat...

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info