AJL 30 Kemenangan Milik Potret - Akim & The Majistret

Anugerah Juara Lagu (AJL 30), yang ditaja khas oleh Qu Puteh kali ini memang sangat luar biasa untuk kita menjawap teka-teki lagu mana yang paling hebat? Sebabnya.... semua 12 buah lagu yang dipertandingkan mempunyai aura dan pembawaan yang tersendiri.

Apatah lagi ada antara beberapa lagu yang sering menjadi ikutan anak muda kini terutamanya lagu tema drama popular Akasia seperti Potret (ost isteri luar biasa), Sampai Mati (ost hati perempuan), Angin Kencang ( ost teman lelaki upahan) dan juga Biarkanlah (ost padamu aku bersujud).

12 Buah Lagu Dipertandingkan AJL 30

AJL 30 Kemenangan Milik Potret - Akim & The Majistret

Antara lapan buah lagu yang berentap di pentas AJL ke 30, bertempat di Stadium Melawati Shah Alam semalam adalah Malam ini kita punya - Bunkface, Assalamualaikum - Faizal Tahir, Bukan hal aku - Kaka Azraff & Aliff, Sampai mati - Hazama, Hanya namamu - Caliph Buskers, Knock-knock - Elizabeth Tan, Not for sale - Stacy, Mana mungkin - Black dan juga Tak pernah menyerah - Dayang NurFaizah.

Manakala pembukaan AJL ke 30, dibawakan oleh tiga penyanyi top tanah air yang juga pernah menjadi Juara dalam AJL sebelum ini iaitu gandingan bersama Jamal Abdillah, Yasin dan juga Datuk Siti Nurhaliza.

AJL 30 Kemenangan Milik Potret - Akim & The Majistret

Akhirnya segala teka-teki terjawap setelah diumumkan Juara bagi AJL ke 30 dimenangi oleh lagu tema Isteri Luar Biasa, Potret nyanyi Akim Ahmad dan The Majistret. Mereka berjaya membawa pulang hadiah berupa wang tunai sebanyak RM50,000 dan trofi.

AJL 30 Kemenangan Milik Potret - Akim & The Majistret

Bagi tempat kedua dan ketiga di menangi oleh lagu Assalamualaikum nyanyi Faizal Tahir dan membawa pulang hadiah berupa wang tunai sebanyak RM35,000 berserta trofi dan wang tunai sebanyak RM20,000 berserta trofi dimenangi oleh kumpulan Caliph Buskers - Hanya Namamu.

Tahniah diucapkan untuk mereka yang berjaya!

Untuk anugerah persembahan vokal terbaik dimenangi oleh Dayang Nurfaizah - Tak pernah menyerah berjaya mengekalkan kedudukannya seperti tahun lepas. Manakala untuk persembahan terbaik juga dimenangi oleh Akim & The Majistret menerusi lagu Potret.

Terbaik AJL 30 kali ini..

1 Komentar untuk "AJL 30 Kemenangan Milik Potret - Akim & The Majistret"

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info