Sedikit Latar Belakang Erwin Dawson

Sedikit Latar Belakang Erwin DawsonBiodata ringkas Erwin Dawson. Jejaka berwajah inggeris ini merupakan anak kelahiran Singapura dan bakal melangkah ke usia 26 tahun pada 19 Mei 2015 ini. Nama Erwin Dawson mula dikenali selepas membawa watak Adam dalam drama terbaru samarinda berjudul Bencinta bersama pelakon popular tanah air Nur Fathia dan Fattah Amin.

Tonton online - Drama Bencinta 15 Episode

Kejayaan beberapa pelakon Singapura, mendorong Erwin atau nama sebenarnya Mohamed Erwin Shah Evan Dawson untuk mengembangkan kerjayanya dalam industri hiburan di negara ini. Ya! banyak artis singapura seperti Adi Putra, Sleeq, Shah Iskandar serta Aaron Aziz berjaya mencipta nama di sini. Apakah mungkin jejaka kacukan Melayu - New Zeland ini juga bakal terkenal seperti mereka?

Sedikit Latar Belakang Erwin Dawson

Erwin pernah membintangi beberapa drama di Singapura seperti Tetangga, Maya, Anak Metropolitan, Tuan Haji, Isteri separuh masa, Dunia generasi baru dan banyak lagi.

Sedikit Latar Belakang Erwin Dawson
Biodata Ringkas Erwin Dawson

Selain kerjaya sebagai pelakon, Erwin juga merupakan penyanyi, Emcee, host dan juga model. Antaranya pencapaian yang penah diterimanya adalah Anugerah Skrin 2010 Anjuran Mediacorp Suria.

Untuk mengetahui perkembang semasa beliau, boleh follow Instagramnya - erwin_dawson

0 Komentar untuk "Sedikit Latar Belakang Erwin Dawson"

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info