Pasang alexa widget dalam blog

Assalamualaikum!~


Selamat malam kawan2 yg sudi singgah kat blog ikaa yg xseberapa nie, malam nie ikaa nak share satu tutorial utk korang, sebenarnya ikaa pun xfaham sgt alexa nie, sbb ikaa masih baru lagi blja pasal seo blog, walaupun ikaa xpakai domain ( ada juga berhasrat) sendiri. Tapi apa yg ikaa tahu byk manfaat utk blog kita kalau kita pasang alexa dalam blog beserta alexa toolbar sekali.

Boleh dikata semua search google engine pentingkan nilai alexa rank dalam blog, itu pun kalau korang rasa nak cepat femes laa, sebab bagi mereka, website yang memiliki alexa rank yang rendah adalah blog yang penuh dengan informasi dan sangat dipercayai oleh pelayar internet

pendek ceta jum pasang alexa widget :

1. Pergi ke web Alexa.com

2. Klik Alexa tools for site owners seperti dibawah ini.


3. Lepas itu akan keluar spt dibwah dan klik pula Alexa site widgets



4. Bila dah klik, keluarlah widget alexa yg mengikut pilihan korang.


5. Masukkan url blog korang, untuk dapatkan code html javascript.


6. Dashboard > Design > Add a gadget > Html javascript

7. Copy code alexa widget dan pastekan dalam html javascipt.

8. Save.


Review http://bakul2011.blogspot.com on alexa.com  
Kalau rajin jom review blog ikaa dengan klik banner diatas
6 Komentar untuk "Pasang alexa widget dalam blog"

selain boleh pasang kat blog, boleh pasang dekat browser tak caya nah klik link ni http://sayagilerpurple.blogspot.com/2012/06/cara-pasang-alexa-traffic-extension.html

salam singgah, tq utk info yg berguna ni... singgah dari fb :)

http://hunyieda.blogspot.com/2012/06/awesome-giveaway-by-us.html mari join sini dear..byk hadiah menarikk

knp bile nak buat
tak kuar pun cam gmbo num 3 tu. hehe
takde

kena clain site dulu ker? agak konfius aaa.. buah cempedak di luar pagar nie

@Iwan xfaham yg mna erkk iwan..

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info